مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان

مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان

با توجه به ماهیت شرکت این هزینه در صورتی که شرکت دارای توان مالی و سابقه فعالیت زیادی نباشد برای مدیران رعب آور خواهد بود و عمده مدیران کشور با عنایت به شرایط اقتصادی کشور از ورود به این فضای ریسک اجتناب می کنند. در این میان دولت محترم با راه اندازی کار گروه دانش بنیان و تقسیم آن ها به انواع شرکت های دانش بنیان اقدام به حمایت بسیار مناسبی از نوآوران و مخترعین ایرانی نموده است. تاریخچه روی کار آمدن این دسته از شرکت ها به سال ۱۹۷۹ میلادی بر می ‌گردد.

  • برای این کار گزینه” ثبت نام ” را انتخاب کرده و پس از تایید تعهدات و آگاهی‌های لازم، اصلاحات مربوط به نام شرکت، شناسه ملی و همچنین پست الکترونیک و رمز عبور را تکمیل نماید.
  • اعضا هیئت مدیره میتواند حسب مورد از بین اعضای سهام دار و بدون سهام انتخاب می شوند .
  • برای ثبت شرکت دانش بنیان در ابتدا باید یک شرکت کاملا معمولی در اداره ثبت شرکت ها ثبت و پس از ثبت شرکت باید آن را به دانش بنیان تبدیل کرد.
  • می توانند به صورت جمعی مدیریت شرکت را بپذیرند یا یکی از این شرکا با توافق تمام آنها، به عنوان مدیر شرکت انتخاب شود.شریک مسئولیت محدود در این شرکت اجازه مدیریت ندارد اما حق نظارت دارد.
  • شرکت سهامی و غیر سهامی، شرکت هایی هستند که جهت امور تجاری بین یک یا چند نفر با مسئولیت محدودتر تشکیل می شود.
  • با تایید صلاحیت شرکت های مبتنی بر دانش، امکان کسب وام های جهت تولید محصولات و یا عرضه خدمات به صورت پرداخت های بلند مدت بدون هیچگونه بهره بانکی برای چنین شرکت‌ هایی فراهم می ‌شود.

پس از ارائه این مدارک و ثبت درخواست در سامانه شرکت های دانش بنیان زمانی برای ارزیابی شرکت توسط کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان به شرکت اختصاص داده می شود و در صورت موفقیت در این ارزیابی مراحل ثبت شرکت دانش بنیان انجام خواهد شد. به طور کلی به شرکت یا موسسه ای که از لحاظ فنی، مالی و سیستمی پارامترهای مورد نظر آیین نامه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان را دارا باشد، دانش بنیان گفته می شود. ایجاد شرکت دانش بنیان، امتیازات و مزایای بسیاری در راستای گسترش تولیدات دانش بنیان و توسعه محصولات و خدمات شرکت در پی خواهد داشت. در این صفحه نحوه دانش بنیان شدن و تاسیس شرکت دانش بنیان توضیح داده شده است. البته صرفا تولید یکی از کالاوخدمات دانش بنیان دلیل برتایید کل شرکت نیست. شرکت های متقاضی پس از تولید کالاها و خدمات دانش بنیان یا ارایه ی برنامه تولید (برای شرکت های نوپا) بر مبنای آیین نامه ی مصوب کارگروه، ارزیابی شده و برای یک مدت محدود می توانند از تسهیلات و مزایای قانون استفاده کنند و برای تمدید زمان استفاده از مزایای قانون، باید دوباره ارزیابی شوند.

اما قبل از آن، برای تشخیص صلاحیت استفاده از تسهیلات، می بایست کلیه اطلاعات لازم، جهت ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت و موسسه ی دانش بنیان، توسط معاونت فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت در این سامانه ثبت شود. متذکر می‌گردد صرفا تولید یکی از کالاوخدمات دانش بنیان دلیل برتایید کل شرکت نیست. از اینرو در واقع شرکتی دانش بنیان خواهد بود که محصولات و خدمات تولیدی آن در بستر فناورانه و با ارزش افزوده فراوان باشد. هر چه میزان نیاز عمومی کشور و زمینه کمبود تکنولوزیکی بومی کشور برای محصول یا خدماتی بیشتر باشد ، نتیجتا شرکت های پیشرو در پژوهش میزان تحقیق و توسعه خود را بیشتر خواهند نمود و در این میان کالاها و محصولاتی با ارزش افزوده والا خلق شده که باعث اشتغال زایی پایدار در کشور و قطع وابستگی این مرز و بوم به بیگانگان می گردد.

ثبت بین المللی

شرکت هایی که برای اولین بار وارد سامانه ارزیابی و تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان می شوند لازم است اقدام به ثبت نام نمایند. برای این کار گزینه” ثبت نام ” را انتخاب کرده و پس از تایید تعهدات و آگاهی های لازم، اصلاحات مربوط به نام شرکت، شناسه ملی و همچنین پست الکترونیک و رمز عبور را تکمیل نماید. با انتخاب گزینه ثبت، لینک فعال سازی سامانه به پست الکترونیک واردشده ارسال می گردد. در ابتدا باید به سامانه کارگره ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها مراجعه نموده و از قسمت ثبت نام و ارزیابی، سامانه ثبت شرکت ها را انتخاب نمایید. بهتر است قبل از ثبت نام، آیین نامه ها و قوانین و بسته های حمایتی مربوط به ثبت شرکت دانش بنیان را مطالعه بفرمایید.

شرایط تاسیس شرکت دانش بنیان

شرکت های خدماتی برای ارائه خدمات ایجاد می‌شوند و به ارگان‌ها و سازمان‌های متقاضی خدمات ارائه می‌کنند. شرکت خدماتی انواع مختلفی دارد و خدمات متنوعی ارائه می‌کند که شامل حمل و نقل، چاپ و تکثیر، امور آشپزخانه، تاسیسات، تعمیر و نگهداری ماشین‌آلات، خدمات عمومی مانند آبدارخانه و خدمات مربوط به نگهداری فضای سبز است. شرکتی که بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یک عده شرکای سهامی تشکیل می‌شود. شریک ضامن کسی است که سرمایه اش به صورت سهام درنیامده است و شرکای سهامی، کسانی هستند که سرمایه آن ها به شکل سهام یا قطعات سهام هم ارزش درآمده است. مسئولیت شرکای ضامن نسبت به دیون مازاد بر دارایی شرکت تضامنی است و نسبت به کلیه قروض مازاد قابل اعمال است، حال آن که مسئولیت شرکای سهامی صرفا نسبت به میزان سرمایه ای است که در شرکت دارند. جلسه اصلی با حضور اعضاء هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در کمیته صندوق برگزار می‌شود.

مدیر شرکت برای ثبت شرکت باید در خصوص مورد آخر تعهد دهد و همچنین تضمین کند که سرمایه نقدی و غیرنقدی (با تعیین قیمت) شرکای ضامن به طور واقعی تسلیم شده است. پس از این که سرمایه شرکت تعهد شد و 35 درصد آن به صورت نقد پرداخت شد، تعداد سهام هر یک از تعهدکنندگان تعیین و اعلام می‌شود. پس از این مرحله موسسان از طریق روزنامه‌ای که در آن اعلامیه پذیره نویسی را منتشر نمودند، از پذیره نویسان برای شرکت در مجمع عمومی موسس دعوت به عمل می‌آورند.

محصولات الکترونیکی و کنترلیاز جمله میکروالکترونیک ‌ها، قطعات کنترلی، مدار ها، سخت افزار کامپیوتری و …. دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد. نکته پنجم) مجمع عمومی ازسوی هیئت نظارت انتخاب می‌شود ثبت شرکت در تهران البته با این شرط که تعداد شرکا بیش از دوازده نفر باشند. چون کد کاربری و رمز عبور ندارید، روی بخش ثبت نام که با دایره نارنجی مشخص شده است کلیک کنید. در ادامه باید بدانید که فعالیت های شما نباید در راستا غیر از اهداف شرکت باشد.

نکات تاسیس شرکت‌های دانش بنیان هیئت علمی

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به موسسه حقوقی آگاه ثبت می باشد و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد. در کل سیاست ترجیحی صندوق، اعطای وام تا سقف ۳۰۰میلیون تومان به موسسات و شرکت هایی ست که در مرحله ی اول از تسهیلات ۱۰۰میلیون تومانی به صورت موفقیت آمیز استفاده کرده و به هدف هایی که تعیین کرده بودند دست پیدا کرده باشند. اما نکته ای که ما را به نوشتن این مقاله برای آگاهی بخشیدن به این اشخاص وا می دارد، این است که؛ ثبت یک شرکت وابسته به اهداف و توانایی های هر گروه در زمینه ی فعالیتشان متفاوت است و عناوین مختلفی دارد که هرکدام از این عناوین ویژگی ها، مزایا و معایب خودش را دارد.

شرکت های نسبی، شرکت هایی هستند که اعضای آنها با توجه به نسبت سهام و سرمایه گذاری خود در شرکت فعالیت دارند و اعضای آنها بیش از دو نفر می باشد. اگر فرق اسم پیشنهادی با اسمی که از قبل شده است است فقط در پسوند حذف یا جمع آن باشد قابل ثبت نمی باشد .کلمه های گمراه کننده و شبیه پیگیری ثبت تغییرات شرکت به اسم ثبت شده دیگر باشند قابل ثبت نمی باشد .اسم یا اسم خاصی که برای دولت باشد مثل ایران ، تهران ، نیروی انتظامی و ارتش فقط با مجوز از مقام دولتی که دارای صلاحیت باشد ، قابل ثبت می باشد . امروزه با استفاده از دانش افراد خبره در این زمینه ، مشکلات به حداقل رسیده است .

شرایط عمومی دیگر ثبت شرکت دانش بنیان

استفاده از تسهیلات و حمایت‌های دولتی از جمله تسهیلات صندوق پژوهش و فناوری استانی، صندوق حمایت از پژوهشگران کشور و … نیز از جمله مزایای شرکت دانش بنیان است. اگر می‌خواهید شرکت دانش بنیان داشته باشید، باید پس از ثبت شرکت، ظرف مدت دو سال نسبت به اخذ مجوز از مراجع ذی‌صلاح اقدام کنید. در نتیجه شرکت هایی که شرایط فوق را داشته باشند می توانند با مراجعه به سایت شرکت های دانش بنیان برای ارزیابی شرکت و ثبت نام شرکت دانش بنیان اقدام نمایند. شرکتهای دانش بنیان شرکتهایی هستند که می توانند ثبت برند تجاری از طریق فروش فناوری (خدمات) حداقل درآمد را برای یک مدت کوتاه کسب نمایند دراین صورت می توانند شاخص های اختصاصی را از طریق این روش را برای اخذ تسهیلات و مزایا استفاده کنند. شرکت هایی که دانش و علم و فن آوری جزء لاینفک دارایی و زیر ساخت آن ها می باشد و در واقع پیشرفت و توسعه اقتصادی و نهایتا تولید ثروت در این نوع شرکت ها بر پایه دانش و تحقیق بنا می شود و معمولا منجر به تجاری سازی تحقیقات می گردد. هیچگونه اتفاق نظری در مورد اینکه به شرکتی بتوان دانش بنیان اطلاق نمود، وجود ندارد.