Content
در شرکت تعاونی همه اعضای آن بدون در نظر گرفتن آنکه چه میزانی سهام درشرکت دارند فقط دارای یک رای می باشند و در واقع تصمیم گیری در شرکت تعاونی با در نظر گرفتن خود اعضاست و به سرمایه کاری ندارد. خ- ارسال یک نسخه از آگهی دعوت به منظور درخواست از اداره کل/ اداره تعاون جهت معرفی ناظر در اولین جلسه مجمع عمومی عادی. چ- انتشار آگهی دعوت اولین مجمع عمومی عادی (طبق فرم شماره 3) با رعایت فاصله زمانی حداقل 20 روز و حداکثر 40 روز از تاریخ انتشار آگهی دعوت با تاریخ تشکیل مجمع عمومی عادی.
به همین دلیل ما به شما پیشنهاد میکنیم که از خدمات شرکت ثبتیما استفاده کنید. این شرکت میتواند به شما در طی کردن مقاله ذکر شده کمک کرده و در نتیجه زمان زیادی از شما گرفته نخواهد شد تا شرکت خود را ثبت کنید. شما همچنین میتوانید از مشاوره کارشناسان حرفهای ثبتیما استفاده کنید تا مراحل ثبت شرکت خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهید.
- ثبت شرکت در تهران در کم ترین زمان توسط تیم مجرب ثبت شرکتها در ثبت نوول به سرانجام خواهد رسید .
- در تعاونی هایی که برای سرمایه گذاری ایجاد می شوند میزان سرمایه معمولا یک میلیارد ریال تعیین می شود.
- شرایط عضویت – مقررات مربوط به قبول یا عدم قبول عضویت – خروج از عضویت (اخراج – استعفا – فوت و یا ترک عضویت) – حقوق وتعهدات اعضاء – مسئولیت اعضاء.
همچنین اعضای هیئتمدیره، بازرسان و مدیر عامل قبل از سامانه ثبت شرکت موظف به طی دورههای آموزشی مربوط خواهند بود. [newline]هر کدام از اعضا که امکان حضورش در جلسه وجود ندارد، میتواند نماینده تامالاختیار خود را به صورت کتبی برای حضور در مجمع به هیئتموسس معرفی نماید. البته باید توجه داشت که یک نفر نمیتواند همزمان وکالت یا نمایندگی بیش از یک عضو در تعاونیهای کوچک و دو عضو در تعاونیهای بزرگ را بر عهده داشته باشد. ثبت شرکت در ایران ثبت شرکت هر کسب و کاری برای حفظ بقای خود نیاز به پیشرفت مداوم و توسعه دامنه فعالیت خود دارد.
لازمه وجود قانونی تعاونی،ثبت آن است.هیات مدیره مکلف است پس از اعلام قبولی،ظرف یک ماه از تاریخ برگزاری جلسه اولین مجمع عمومی عادی،به ثبت تعاونی مبادرت کند. 1.شرکت های تعاونی تولیدی یا توزیعی،علاوه بر گرفتن مجوز تشکیل از اداره تعاون برای انجام فعالیت،موظف به گرفتن مجوز لازم از دستگاه های ذیربط نیز هستند. شرکت تعاونی میتواند در قالب شرکت سهامی و یا به هر نحو که شرکا مقرر دارند تشکیل و اداره شود هر چند بدیهی است نحوه ثبت و اداره آن نباید در تضاد با قوانین و مقررات باشد. شرکتی است که عضویت در آن برای همه آزاد میباشد، تعداد اعضاء در این تعاونیها حداقل ۵۰۰ نفر و براساس نوع تعاونی که وزارت تعاون تعیین کرده مشخص میشود.
هدف اصلی ثبت شرکت تعاونی کمک به بهبود وضع اقتصادی و رفاه شرکاء و تامین حوائج و نیازمندیهای مخصوص آن ها است
در شرکتهای تعاونی ممکن است اعضا سرمایههای یکسانی نداشته باشند، اما در تصمیمگیریها هر یک از آنها یک رای با ارزش برابر دارند. در واقع، اتکای این مجموعهها به مشارکت اعضایش است، نه به میزان سرمایۀ آنها. اجرای مفاد اساسنامه، اجرای تصمیمات مجمع عمومی، تهیه صورتها و گزارشهای مالی برای ارائه به مجمع عمومی، دعوت از مجامع عمومی و نظارت بر امور جاری و فعالیتهای تعاونی و عزل و نصب و قبول استعفای مدیر عامل از جمله وظایف هیات مدیره میباشند. اولین هیأت مدیرهی منتخب شرکت تعاونی، مکلف است پس از اعلام قبولی با انجام تشریفات مقرر نسبت به ثبت تعاونی اقدام نماید. ماده6- اتحادیه تعاونی با عضویت شرکتهای و تعاونیهای داوطلب و با حداقل 7 عضو که دارای موضوع فعالیت واحد باشند در سطح شهرستان یا استان تشکیل میشوند.
همچنین رایگیری و انتخاب هیئترئیسه مجمع شامل رئیس، منشی و دو ناظر در همین نشست انجام میگیرد. گفتنی است که در شرکتهای تعاونی بزرگ، اعضای هیئترئیسه مرکب از هفت نفر (رئیس، نایبرئیس، منشی و چهار ناظر) خواهد بود. در مورد شرکتهای تعاونی عام نیز مجوز صدور موافقتنامه تاسیس و آگهی پذیرش عضو و فروش سهام با تأیید وزارت تعاون خواهد بود. ثبت شرکت تعاونی در ایران با مجوز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت میگیرد.
به دنبال چه چیزی هستید ؟ از ما بپرسید
شرکت های تعاونی نهاد های مردم مداری هستند که به دنبال احساس نیازی در بخشی از زندگی اعضاء شکل می گیرند. با توجه به اینکه هدف اصلی این تعاونی ها کمک به آبادانی و مرتفع شدن قسمتی از نیاز جامعه ای عام و یا خاص می باشد به شدن مورد حمایت دولت می باشند و به همین دلیل شرایط تاسیس این تعاونی ها تسهیل شده است . کمک های مالی بلاعوض موسسات دولتی و یا با درصد های بسیار کم و با اقساط طولانی مدت گواه حمایت ثبت شرکت دولت از این بخش می باشد. هیئت موسس شرکت تعاونی کشاورزی بعد از دریافت موافقت برای ثبت شرکت باید از کلیه کسانی که شرایط عضویت در شرکت تعاونی را دارند دعوت کنند. در کل باید شرایط عضویت در شرکت تعاونی کشاورزی را اولا داشتن شرایط عضویت در شرکت های تعاونی مطابق با قوانین عمومی بخش تعاونی دانست و دوم اینکه شرایط اختصاصی تعریف شده در اساسنامه شرکت تعاونی کشاورزی را نیز باید هر عضو داشته باشد.
تعداد اعضای مجمع عمومی موسس هفت نفر است که سه نفر به عنوان هیئت موسس و یک نفر به عنوان نماینده در اداره کل تعاون میباشد. حداقل اعضای شرکت تعاونی باید 7 نفر باشد که از این تعداد دو سوم آنها در حرفه مربوط به موضوع شرکت تعاونی باید متخصص باشند. از میان اعضای شرکت 3 نفر به عنوان هیئت مؤسس و یک نفر نماینده اداره کل تعاون انتخاب می شوند.
شرکت تعاونی در صورتی ثبت می شود که حداقل ۱/۳ سرمایه ی آن تایید شده باشد. همانطور که در بالا به آن اشاره شد، ثبت شرکت تعاونی بر اساس موضوع فعالیت تقسیم بندی میشود که میتوان به تعاونیهای تولید، اعتبارات رایگان خدمات تعاونی و گروههای حرفهای، تعاونیهای کشاورزی، دام، دامپروری، شیلات، پرورش و صید ماهی، تعاونیهای معدن اشاره کرد. ۷- برای تامین سرمایه تعاونی، سهم اعضا برابر است مگر این که مجمع جور دیگری تشخیص دهد. که در این صورت حداکثر میزان سهام هر کدام از اعضا حداکثر باید ۳۰% سرمایه تعاونی باشد. ۳- اگر ثبت شرکت تعاونی بدون کمک دولت و با هدف سرمایه گذاری باشد و دست کم نصف سرمایه گذاری طرح توسط اعضای تعاونی تامین شود رعایت بند دوم الزامی نیست. شرکتی است که عضویت در آن برای همه آزاد است و مدیران و سهامدارن آن باید برای تامین قسمتی از سرمایه اولیه یا افزایش سرمایه، سهام آن را به عموم عرضه کنند.
شرکت تعاونی توسط هیئت مؤسس تأسیس میشود و پس از آن از کسانی که شرایط عضو شدن را دارند دعوت میکند. هیئت مؤسس پس از تهیه طرح و اساسنامه و دیگر مشخصات تعاونی اقدام به دریافت موافقت نامه تشکیل تعاونی از وزارت تعاون مینماید و پس از دریافت اجازهنامه ثبت شرکت تعاونی از وزارت تعاون، شرکت را ثبت مینماید، پس از آن پروانه تأسیس شرکت تعاونی بوسیله وزارت تعاون صادر میشود. حائز اهمیت است که بدانیم میزان مسئولیت و اختیارات افراد در شرکتهای تعاونی عام، مبنی بر میزان سرمایه شرکا نیست و در واقع هر یک از اعضا در مجمع عمومی، دارنده حق رای میباشند و مقدار سرمایه در این خصوص مورد توجه نیست.